Hvordan vokse bilen

Trenger du en logo?

Hvor god lakken er på din bil er avhengig av hvor godt du tar vare på den. Er du flink å vasker bilen din jevnlig og vokser den 2 ganger i året, vil du oppleve at lakken holder seg mye bedre. Det er som med alt annet med bil at når du vedlikeholder det, så varer det mye lengre. Voksen er viktig fordi den beskytter lakken fra mekanisk og kjemisk slitasje, samt vær og vind.  Vi viser deg hvordan du vokser bilen din.

Før du begynner å vokse bilen må du huske å vaske den, les mer om det på vær guide «Hvordan vaske bil utvendig?»

Sørg for at karroseriet på bilen er tørt og kjølig, da dette kan ødelegge voksarbeidet.

 Dette trenger du:

1 flaske med flytende voks eller 1 boks med kremvoks og polergarn.

Slik gjør du det:

Steg 1.

Før du åpner boksen med voks, er det viktig at du leser bruksanvisningen på den om hvor lenge den skal ligge på bilen og hvilke rutiner du bør følge.

 

 

 

Steg 2.

Påføre et tynt lag med voks på lakken og gni den utover med poler-garn. Gjør dette i sirkelform i ren Karate Kid stil «Wax on Wax Off».

 

 

 

Steg 3.

Etter at du har latt voksen få virke så lenge som den skal ifølge bruksanvisningen og den har danne en grå hinne over lakken. Bruker du nytt og rent poler-garn og tørker av voksen.

Nå som du har ferdig vokset bilen din er det viktig å huske at nesten gang du vasker bilen din å ikke bruke avfettingsmiddel på lakken. Dette vil nemlig svekke og fjerne voksen. Det holder med såpe og vann.

 

Bestemmer du deg for å bruke avfettingsmiddel, så husk å vokse bilen engang til.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen