tools for marketing

Gode hjelpemidler for å markedsføre en nettside

Trenger du en logo?

God synlighet på nett kan være helt avgjørende for om din nettside blir en suksess eller ikke. Imidlertid kan oppstartsfasen være svært uoversiktlig, og dermed kan det også være vanskelig å vite hvor man skal starte. 

Her gjelder det å finne frem til de best egnede verktøyene fra første stund, så derfor har vi trukket frem noen av de beste hjelpemidlene for å markedsføre din nettside.

Les videre for å finne ut mer om hvordan du kan øke synligheten til din nettside i dag. 

Viktigheten av å finne de riktige verktøyene

Som vi var inne på tidligere kan suksessen til nettsiden din avhengige av hvor synlig den er på nett. Dette gjelder spesielt for nye nettsider som har kort historikk i søkemotorene. Når det er sagt, vet vi at gründere gjerne har tusen ting i luften samtidig, så det å lete etter gode verktøy kommer sjeldent høyt på prioriteringslisten. 

Det gjelder likevel å gi letingen et forsøk, da det finnes nettsider som vurderer og sammenligner ulike verktøy til bedrifter svært enkelt. Du vil finne en rekke anmeldelser, anbefalinger, rangeringer og mer, noe som gjør at du enkelt finner det beste verktøyet for deg. Tid er tross alt penger, og nettsider som dette sparer deg tid. 

Mange av disse programmene lar deg nemlig automatisere store deler av arbeidsmengden, slik at du kan fokusere på viktigere ting. Nå som det er sagt, la oss ta deg med gjennom noen av de mest essensielle verktøyene. 

Anbefalte verktøy for digital markedsføring

Problemet med valg av markedsføringsverktøy er det faktum at det finnes utallige plattformer. Dette har gjort det stadig vanskeligere å vite hvem du bør velge, og enda viktigere hvilken som tilbyr den beste tjenesten. For å gjøre dette valget enklere for deg har vi valgt å trekke frem fem ulike plattformer som supplerer hverandre på en utmerket måte. Disse vil bidra til å gi deg full kontroll på bedriftens digitale markedsføring, og dermed også styrke mulighetene for god synlighet på nett

Google Ads

Når du først lanserer din nye nettside vil det være viktig å få ut ordet om at den eksisterer. Da vil det være nyttig å sikte seg inn på noen gode nøkkelord og plassere PPC kampanjer på disse. På dette området er det få, eller ingen som kan måle seg med Google Ads. Google sitt eget reklamenettverk brer seg over søkemotoren Google, tredjepartsnettsider, Android applikasjoner og en rekke andre plattformer. 

Hubspot Marketing Hub

Et annet verktøy som er verdt å vite om er Hubspot Marketing Hub. Dette er en plattform utviklet av Hubspot til å dekke alle dine behov innen CMS. Plattformen tilbyr en rekke verktøy som har til hensikt å øke trafikken og konvertseringsandelen din, men den er også relativt kostbart. Som en av de ledende plattformene på markedet vet Hubspot å ta seg betalt for tjenesten sin, noe som gjør at denne løsningen ofte krever et litt større markedsføringsbudsjett enn mange startups har tilgang til. 

Ahrefs

Når du skal bli synlig på nett vil SEO spille en vital part, og her kommer Ahrefs inn som en av de mest populære løsningene. Plattformen tilbyr svært brukervennlige løsninger, noe som gjør det enkelt å finne frem til nøkkelord og backlinks for både nye- og erfarne markedsførere. Ahrefs har også en rekke ulike pakker, noe som gjør det enkelt å finne den løsningen som passer for din virksomhet. 

Facebook

Facebook har lenge vært den største plattformen for sosiale medier, noe som har gjort den til et viktig sted å ha en tilstedeværelse. Heldigvis har Facebook gjort dette svært enkelt ved at alle bedrifter kan opprette en gratis side. Mange benytter seg av denne løsningen som en del av markedsføringsstrategien sin, men spesielt muligheten til å få annonser rett ut til ønsket målgruppe har gjort dette attraktivt. Her kan du nemlig skreddersy dine behov eller målgrupper slik at Facebook sin algoritme jobber på lag med markedsføringen din. Sist, men ikke minst er det også en svært kostnadseffektiv måte å markedsføre seg på. 

MailChimp

En form for markedsføring som lenge har vært undervurdert er e-post. Med en god plattform som lar deg skreddersy budskapet kan du samle abonnenter, promotere innhold og gi tilgang til eksklusive målgrupper. Her har MailChimp lenge vært en av de beste alternativene på markedet. Plattformen tilbyr kostnadseffektive løsninger for både små- og store bedrifter, samt har en plattform som er svært brukervennlig. 

Oppsummering

Når du har lansert din nye nettside er det viktig å fange oppmerksomheten til potensielle kunder. Dette kan du effektivt gjøre ved å bruke de tilgjengelig verktøyene på nett, men å finne frem til disse kan vise seg å være en stor jobb. Derfor velger mange gründere å bruke en side som enkelbedrift til nettopp denne jobben. Her finner du en mengde nyttige anmeldelser, vurderinger og tips til hvordan du kan styrke din synlighet på en effektiv måte.

Skroll til toppen