Hvordan bli kvitt ukash-viruset på din mobiltelefon: Metode 2

Trenger du en logo?

Ukash-viruset/politi-viruset har eksistert en stund nå og når det etterhvert har blitt ulønnsomt for de kriminelle med å angripe datamaskiner pga bl.a. den tilgjengelige informasjonen om hvordan du kvitter deg med viruset, så har de nå gått etter smarttelefonene våre.

En av våre lesere har dessverre blitt rammet av dette og har bedt oss om hjelp. Vi har derfor valgt å skrive guide på dette. Denne guiden er nummer 2 av 2 metoder du kan bruke og som vi skriver om. Metodene er gratis å bruke og kan gjennomføres uten noe form for spesielle verktøy eller ekspertise.

Les om metode 1.

VIKTIG: IKKE BETAL NOE SOM HELST!

Skulle du tilfeldigvis ha behov for å renske datamaskinen din for samme virus kan du lese en av disse guidene:

Hvordan bli kvitt Ukash-viruset

Hvordan bli kvitt Ukash-viruset ved kraftig infisering?

Bli kvitt Ukash viruset gjennom USB’en

Hvordan bli kvitt ukash viruset på Mac?

SYMPTOMER:

1. Du har en melding om at mobilen din er har blitt låst på grunn av du skal ha brutt noen opphavsrettslige lover eller andre lover. Noe som kan virke trodverdig i starten. Videre har du fått melding om at siden mobilen din er låst må du betale en bot på 1000 kr eller en annen sum. Denne betaler du gjennom Ukash som du får kjøpt hos bl.a. Narvesen.

Ukash metoden er en ikke sporbar måte å betale på, noe som passer ypperlig for de kriminelle som har låst din mobiltelefon.

2. Skjermen din har blitt helt hvit etter meldingen og ingenting er synlig.

3. Det finnes mange forskjellige versjoner av Ukash viruset og har dukket opp i mange forskellige land. Det som er felles for Ukash viruset er at det viser et bilde om at du har brutt lover og regler i det landet du befinner deg, samt viser den deg IP-adressen og noen kan til og med vise bilde av deg. Det den vil alltid be deg om å gjøre er å betale gjennom Ukash eller annen ikke sporbar betalingstjeneste.

Er du nå sikker på at du har viruset på din mobiltelefon?

Det viktigste nå er at du ikke betaler summen ukash viruset ber deg om å betale, vi kan ikke få gjentatt dette nok. Det er ingen garanti for at mobiltelefonen din blir låst opp. Du skal heller ikke støtte de kriminelles virksomhet ved å gjøre dette. Er det ikke lønnsomt for dem, så må de finne på noe nytt.

Vår guide tar utgangspunkt i smartelefoner med Android system.

Dette trenger du:

Din infiserte smartelefon

Slik gjør du det:

Steg 1. Start ved å gå til menyen og åpne nettleseren. Du vil i dette tilfelle få Ukash virusets nettside som ber deg om å betale. Og dette er det du ønsker å kvitte deg med, da den hindrer deg i å surfe på andre nettsteder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 2. Når du har fått opp nettleseren på telefonen din, så må du få opp instillinger menyen for nettleseren, den er oftest symbolisert som  en halv firkant med 2 streker inni. Den ligger som oftest utenfor skjermen, men på enkelte android telefoner så ligger den i skjermen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 3. Når du har fått opp innstillinger menyen for nettleseren din, så blar du nedover til du finner «Innstillinger».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 4. Velg «Innstillinger» for å komme deg videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 5. Når du har valgt «Innstillinger», får du opp et lignende skjermbilde som vist på illustrasjonsbilde her i steg 5. Velg da «Personvern og sikkerhet» for å gå videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 6. Inne i «Personvern og sikkerhet», så velger du «Tøm alle informasjonskaps..»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 7. Når du har valgt «Tøm alle informasjonskaps..», får du spørsmål om du ønsker å «Slette alle informasjonskapsler?», da svarer du ja «OK».

Det som vil skje er at alle informasjonskapsler du hadde i nettleseren din tømmes og Ukash viruset kan ha ligget i en av disse. Det betyr at nå skal du være fri for ukashviruset hvis det lå i informasjonskapslene (cookies).

Dette betyr også at nettsider som du hadde lagret passordet ditt på for å lettere logge inn, som f. eks facebook, vil nå be deg logge på nytt. På den positive siden, så omgår du aftenposten sin begrensning på antall artikler du kan lese i uka på dere nettside. De bruker da informasjonskapsler for å hindre deg i å lese mer enn et vist antall i uken.

Skulle ikke denne metoden ha fungert for deg, så prøv metode 1.

 

 

 

 

 

 

Tips fra leser: «Standard nettleser fra Samsung og andre leverandører er jo gjerne dårligere. Google Chrome eller Firefox er jo mye bedre. Samme løsning fungerer der også.»

Lykke til og ikke glem å følge oss på facebook og twitter.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.nsm.stat.no. Redigert av: Selvfiks
Skroll til toppen